2012/10/28

golden oldie

Op Twitter heb ik er enthousiast over gedeeld, ik ben afgelopen week naar de Handwerkbeurs in Ahoy, Rotterdam geweest. De laatste keer dat ik daar was struikelde ik nog over de turn- en dansmeisjes, maar voor deze dag waren het vooral heel veel dames bij elkaar - en een enkele man.
 
Eén van de dingen die ik graag wilde, was lid worden van het Quiltersgilde. Dat kon op deze beurs, met een leuk welkomstkadootje: een setje Modastofjesreepjes. En daarmee ben ik een zondagmiddag zoet geweest. Bijna letterlijk, want de kleurtjes zijn enorm lief & zoet.
 
En na wat knippen, vouwen en naaien zag dat er zo uit:
 
 
 
 
 
Allemaal handwerk, lekker prutsen:
 
 
 
 
 
Met allemaal kleine hexagonnetjes een fleurige boel, zelfs achterop:
 
 
 
 
 
Ik biecht het op, ik heb het op een (voor mij) nieuwe manier gedaan, in goed Hollands op een luie wijven manier: met plastic herbruikbare hexagonnetjes en stoflijm. Ik zag op de beurs er mee gewerkt worden (weet niet meer door wie, teveel kramen en teveel kaartjes meegenomen) en wilde dat graag uitproberen.
 



 
Ik weet nog niet of ik een hele quilttop zou willen maken op deze manier, maar voor zo'n zondagmiddagkleedje is het een snelle manier van werken. En het resultaat?
 
 
 
 
En voor een idee over de verhoudingen en maat een plaatje met een kopspeld 
(en nog even extra genieten van de leuke stofjes):
 
 
Fijne avond!
 
 
Anita
 


2012/10/11

A new sleeve for a new toy

Het stond al jaren op mijn verlanglijstje en onlangs kwam hij dan eindelijk hier in huis:een iPad.
En behalve een heel fijn apparaatje is het ook een leuke aanleiding om een ochtend aan de slag te gaan, want er moet natuurlijk wel een hoesje om zo'n mooi speelgoedje!


Eerst wat stofjes en lintjes verzamelen....



En dan doorstikken van een lekker zachte vulling op een blauw stofje. Wat is het toch fijn om een naaimachine te hebben waar je op kunt vertrouwen.


In de klep komt een knoopsgat, even kijken hoe dat ook alweer ging. Niet zo ingewikkeld, blijkt op het proeflapje. met de handleiding erbij.



Lintjes erop spelden, met dank aan het Stoffig Pakhuis.



Ja, 't is een ernstige zaak dat naaien!



Begint er al op te lijken, laatste randje stikken...
 
 
 
En wat een leuk hoesje heeft deze iPad gekregen!
 
 
 
Nu alleen nog ontdekken hoe ik handig blogjes kan schrijven met dit apparaatje.

 

Fijne dag!

Anita